2020-06-30 14:07:56• hírek • Bede Emőke

Érettségi 2020: íme a Szatmár megyei eredmények

Kedden a vizsgaközpontokban és a bacalauret.edu.ro oldalon is közzétették a 2020-as érettségi vizsga eredményeit. Szatmár megyében összesen 2156 diák jelezte azon szándékát, hogy részt venne a megmérettetésen, ám végül csak 2076-an ragadtak tollat. Közülük pedig csupán 1338-nak sikerült megugrania azt a bizonyos lécet, azaz a sikerességi arány 64,45 százalék.

Az elsődleges, tehát az óvások elbírálása előtti eredmények szerint megyénkben a 2019-2020-as tanévben végzett diákok 72,29 százalékának sikerült megszereznie az átmenőt, a tavalyi vagy a még régebbi évfolyamokról hátramaradt jelentkezők azonban már nem vették ilyen jól az akadályt, e csoport sikerességi aránya ugyanis csak  22,39 százalék.


Országos szinten 232 diáknak sikerült színtízesre vizsgáznia, ezek közül egyik egy Szatmár megyei érettségiző, ki a Ioan Slavici Főgimnázium filológia osztályos végzőseként vett részt a megmérettetésen. Noha egyedül neki sikerült minden tantárgyból 10-est szereznie, azért sokan büszkék lehetnek magukra szép eredményeiknek köszönhetően. Román nyelv és irodalomból 18 diáknak sikerült maximális teljesítményt nyújtania, anyanyelvből ugyanezt 9-en tudták elérni, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból 51-en értek el 10-est (matematikából 30-an, történelemből 21-en), az opcionális tárgy pedig nem kevesebb mint 67 diáknak hozott 10-est a konyhára. Természetesen ezek között átfedések lehetnek, hisz többen is vannak, akik akár két tantárgyból is maximális jegyet szereztek.


Az óvásokat kedden 16 és 20 óra között, illetve szerdán, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is. Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én teszik közzé. Azok a tanulók, akik otthoni elkülönítésben vagy karanténban voltak az érettségi időszakában, vagy más egészségi problémák miatt nem vehettek részt a vizsgákon, a július 6-án kezdődő soron kívüli vizsgán pótolhatják az elmaradt felmérőket. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: